Løsningsforslag mod uopmærksomme bilister: Spænd stålwire over vejen

Den lille rednings-station i Pårup har tre gange på få år fået påkørt tre redningsbiler af uopmærksomme bilister

PÅRUP Lederen af den lille redningsstation Redning Danmark i Pårup, Mike Sørensen, har i løbet af de seneste år fået tre af sine redningsbiler påkørt af uopmærksomme bilister.

Fredag aften skete det igen, da en bil bragede ind i en havareret bil, der stod på ladet af én af hans bugseringskøretøjer på Silkeborgmotorvejen ved Funder. Her var en af hans medarbejdere, Martin Hansen, ved at trække håndbremsen på den havarerede bil, da uheldet skete.

- Det var jo et sandt mirakel, at han slap så billigt fra uheldet. Og jeg ville have haft det meget, meget svært, hvis én af mine medarbejdere var blevet slået ihjel under sit arbejde. Og jeg må sige, at det er begyndt at blive rigtigt farligt. Bilisterne bliver mere og mere uopmærksomme, og med tre påkørte redningsbiler indenfor de seneste år og rigtigt mange tilfælde, hvor det er tæt på at gå galt, så er der behov for at gøre noget, siger Mike Sørensen.

Han foreslår, at han og andre redningstjenester kan få lov til at spænde en stålwire henover vejen nogle hundrede meter før uheldsstedet.

- Det skal være en lille rund wire, som ligger henover vejen og som lige giver et »dunk-dunk«, når bilisterne kører henover den. På den måde bliver de lige opmærksomme, og hvis de sidder og kigger på telefonen eller noget andet, så vil de lige kigge op og fokusere på vejen, mener Mike Sørensen.

Han har blandt andet oplevet, at en af hans biler blev påkørt af en gravid kvinde. Hun forklarede, at hun var uopmærksom, fordi hun var i gang med at sende nogle billeder fra sin telefon af nogle møbler, hun lige havde købt i Ikea.

- Det viser jo lidt om, hvad vi står i derude. Der er behov for, at der kommer et fokus på dette problem. Og det er jo ikke kun os redningsfolk, der oplever problemerne. Det er jo også de læger og ambulancereddere, der kommer til uheldsstedet. Derudover er der også vejarbejderne at tage hensyn til. Det er efterhånden blevet livsfarligt at arbejde på de danske veje, konstaterer Mike Sørensen. holst