Lydsyn med Guf på Kontrast

HERNING Danmarks ukronede syrerock-konge, Uffe »Guf« Lorenzen, har samlet sig en god, gammeldags rock-trio under navnet Lydsyn, som ud over ham selv inkluderer musikerens gamle venner Palle Demant på bas og Jens Eyde på trommer.

Trioens debutalbum er netop udkommet og følges op med koncerter i hele landet - her i blandt i ungdomshuset Kontrast i Herning fredag aften.

Bandet blev dannet under en nedlukket sommer i 2020, hvor kedsomheden stod i fuldt flor, og afsavnet for rocken voksede med. De tre stak hovederne sammen og tændte op, og formationen gav efterhånden mening i en sådan grad, at Lydsyn også blev et live band.

På den første Danmarks turné i foråret 2021 var det tydeligt, at Lorenzen havde savnet at trykke fuzz-pedalen i bund efter de forgangne års mange solo-koncerter.

Organik står for opvarmningen med en rumraket, der vil tage publikum ud på en forunderlig rejse i et univers af farver, stemninger og rå lyd i en primært instrumental opsætning. De kommer fra vidt forskellige musikalske baggrunde, men har i denne konstellation formået at skabe deres helt eget småskizofrene musikunivers med deres blanding af stoner og psych.