Kartoffel-ferie på Frilands-museet

HERNING Torsdag i uge 42 holder Frilandsmuseet i Museumsgade kartoffelferie, så man kan opleve efterårsferie som i gamle dage.

Førhen blev dette afbræk mellem sommer og julen kaldet kartoffelferie. Selvom børnene havde fri fra skole, var der ikke meget ferie over det. De skulle nemlig hjælpe til med det hårde arbejde på gården med at grave kartofler op.

Denne dag kan børnene få jord under neglene, når kartoffelhøsten sættes ind på Frilandsmuseet Herning.

Der skal nemlig graves kartofler op i museets kålhave, og indenfor kan man lave sit helt eget og unikke kartoffeltryk på stof.

Man kan desuden se landsbylaugets biavler slynge honning, lege gammeldags lege på Frilandsmuseets gårdsplads, og sammen med en af museets rundvisere gå på opdagelse i museets berømte perspektivkasser, der fortæller om livet på Jens Nielsens Bondegård.