Familietur på Tekstil-museet

HERNING Efterårsferien byder på flere spændende aktiviteter for både store og små på Tekstilmuseet. Tirsdag 18. oktober kan hele familien komme med på en guidet tur igennem det midtjyske tekstileventyr.

Her møder man »Niels«, som søger arbejde på fabrikkerne i 1950’ernes Herning. Sammen med en af museets formidlere skal hele familien være med til at forme Niels’ liv, når han flytter fra land til by. Man kommer til at mærke livet i tekstilbranchen på egen krop, når fortid, nutid og fremtid bindes sammen.

Der bliver mulighed for at tegne, men der skal også arbejdes på akkord på en sjov måde, hvor der skal samarbejdes om at få produktionen til at køre.

Bagefter turen kan der leges i Børnefabrikken, dykkes ned i udstillingerne og man kan gå en tur i museets museumsbutik og café.

Onsdag 19. oktober starter museets dygtige frivillige maskinerne op på den gamle tekstilfabrik - som de plejer at gøre hver onsdag. Der bliver også vævet og syet i systuen, og det er muligt at få en historie med på vejen fra de mennesker som arbejdede i tekstilindustrien, dengang produktionen boomede i Midtjylland.

Denne onsdag er der også workshop for børn i samarbejde med AktivFerie Herning. Her kan børn i alderen 9-16 år forvandle deres gamle jeans og få hjælp til at sy dem om til nederdele. Fantasien kan slippes løs, når der skal dekoreres med små broderier, knapper og perler. I forbindelse med workshoppen vil der også være rundvisning på museet i børnehøjde.

Tekstilkunsten har i denne tid indtaget museets store Kedelhus, hvor gruppen QQTextilKunst udstiller. I forbindelse med særudstillingen kommer Hanne fra QQTextilKunst fredag i efterårsferien og afholder en workshop for børn i alderen 10-12 år. Her skal der syes et lille blomsterbillede på symaskine, og man skal bruge symaskinen på en anden måde, end man plejer.