Tilbage på sporet og indvielse af gåcykler

HERNING I morgen, torsdag, er der både film, foredrag og indvielse af gåcykler på programmet, hvis man lægger vejen forbi Løvbakkehuset.

Til arrangementet fortæller Birger Kjærbye, der i juni 2020 blev ramt af et stroke, om sig selv og filmen »Tilbage på sporet«, som vil blive vist. I filmen følger vi cykelentusiasten Birger Kjærbyes kamp for at vinde livet tilbage, komme på cyklen og tilbage på sporet.

Det ændrede Birger Kjærbyes liv, efter han i juni 2020 pludselig blev ramt af et stroke, som han efterfølgende har kæmpet med følgerne af. Han var i behandling for forhøjet blodtryk, men havde ikke fået taget sin medicin i periode.

- Jeg vågnede tidligt en morgen med en mærkelig fornemmelse, og da jeg stod ud af sengen, kunne jeg ikke gå lige. Jeg tænkte slet ikke, at det kunne være stroke, og det var først flere timer senere, at jeg indså, at det var nødvendigt at ringe 112, fortæller Birger Kjærbye i en pressemeddelelse.

På hospitalet kunne lægerne konstatere, at han havde en mindre blodprop i lillehjernen og en anden i hjernestammen. Heldigvis har det ikke givet Birger Kjærbye kognitive mén, men han skulle gennem måneders genoptræning for at genvinde så meget som muligt af sine fysiske evner.

Arrangementet begynder klokken 13.30, inden der også vil være indvielse af gåcykler to timer senere.