Samtalesalon på den gamle højskole

BIRK Højhuset i Birk - den gamle højskole - er i fuld gang med at genfinde og genopfinde værdier og aktiviteter, som prægede den gamle højskole.

Samtalen og det meningsfulde samvær er et af elementerne, og derfor tager Højhuset fra maj hul på en ny samtalesalon, hvor interessante mennesker indbydes til møde og samtale i Højhusets pejsestue.

- På de gamle fotos fra højskolens tidlige år kan vi se, at netop møderne i pejsestuen kan noget særligt, og derfor ser vi frem til at genoplive disse møder. Og vi er meget glade for, at borgmester Dorte West (V) har sagt ja til at være den første i samtalestolen, fortæller direktør Maja Füchsel i en pressemeddelelse.

- Samtaler ved pejsen skal være et uformelt forum med plads til både sjov og alvor, og vi har da et håb om, at samtalepersonerne også vil vise sig fra en personlig side og ikke kun fra den officielle, som de måske er mere kendte for i mediernes fremstilling, supplerer hun.

De kommende gæster ved pejsen bliver Hernings grand old lady på kulturområdet, Bitten Damgaard, samt korleder og stifter af MidtVest Pigekor, Dorte Bille, som for nylig bekendtgjorde et karriereskifte, idet hun efter sommerferien vil læse teologi.

Gæsternes samtalepartner bliver lokalhistoriker og forfatter Kurt H. Jørgensen.

Samtalerne gennemføres enten som fyraftensmøder eller aftenmøder, idet gæsternes kalender bliver afgørende. I den travle borgmesters kalender blev det til et fyraftensmøde tirsdag 3. maj.

Det bliver gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.