Rollerne er på plads: Big Fat Snake-sanger er med i MCH-musical

Big Fat Snake-sanger får stor rolle i Queen-musicalen »We Will Rock You«

HERNING I foråret 2023 vender MCH Musical tilbage med de store egenproduktioner, når Queen-musicalen »We Will Rock You« opsættes i Herning.

Traditionen tro forenes erfaring med talent på de skrå brædder i Herning, der kan se frem til at opleve navne som Anders Blichfeldt, Teit Samsø og Maria Skuladottir på scenen.

Der er således tale om en erfaren og scenevant musiker i en debutantrolle, når Anders Blichfeldt medvirker i en musical for første gang. Og det gør rockmusikeren i rollen som Pop, der er leder for Bohemians og eksponent for den levende musik.

Blichfeldt er solgt
Et helt uprøvet blad er der dog ikke tale om - med flere end 25 album, 250 sange, 2000 koncerter og over en million solgte plader har Anders Blichfeldt stadfæstet sit navn på den danske musikscene både som forsanger i Big Fat Snake og som solist - og så er den 58-årige musiker mangeårig Queen-tilhænger.

- Jeg har aldrig lavet musicals før, men Queens musik betyder rigtig meget for mig, så det var en oplagt mulighed. Jeg kan huske, at jeg lånte min fars overheadprojektor i 1970’erne og malede coveret fra »A Day At The Races« op på væggen på teenageværelset. Siden da har jeg været solgt, siger Anders Blichfeldt i en pressemeddelelse.

I MCH glæder administrerende direktør Georg Sørensen sig over samarbejdet.

- Det er en særlig glæde for os og en personlig glæde at kunne tiltrække en kapacitet som Anders Blichfeldt til MCH’s egenproduktion. Han er på alle måder et ikon på den danske musikscene, der gennem hele sin karriere har begejstret fans over hele landet med sin fantastiske musik og sang. Nu kan vi glæde os til at opleve Anders Blichfeldt i en ny genre, når han - sammen med det øvrige stærke hold i den berømte Queen-musical - vil begejstre tusindvis af faste og forhåbentligt også nye musicalglade gæster i MCH, siger Georg Sørensen.

Prominente musicalnavne
Til at forløse kæmpehits som »Bohemian Rhapsody« og »I Want To Break Free« finder man Teit Samsø i hovedrollen som Galileo.

Den erfarne musicalperformer har besat flere store roller på Fredericia Teater - herunder rollen som Tommy Seebach i musicalen »Seebach«, ligesom han debuterede som solist i Melodi Grand Prix i 2019 med nummeret »Step It Up«.

Et andet stort musicalnavn, Maria Skuladottir, er at finde i rollen som Killer Queen - forestillingens ultimative skurk, der skal fremføre ikoniske numre som »Another One Bites The Dust« og naturligvis »Killer Queen«.

Karoline Toksvig, som ganske vist først bliver uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia i sommeren 2022, men imponerede instruktørteamet stort, får professionel debut som Galileos kvindelige modstykke, Scaramouche, og skal forløse ikoniske »Somebody To Love«.

Musicalen »We Will Rock You« spiller fra 31. marts til 23. april 2023 i MCH Herning Kongrescenter.