Middelalderlig dødsmetal

HERNING På lørdag giver bandet Svartsot koncert på Fermaten.

Siden begyndelsen i 2005, som det eneste danske band i genren, har Svartsot været instrumentel i etableringen af det hjemlige folkmetal-scene.

Bandets unikke stil er bastardafkommet af mødet mellem folk- og middelaldermusikkens fængende melodier og dødsmetallens tyngde og råenergi. Mens rytmeguitar, bas og trommer lægger et solidt fundament til de autentiske toner på mandolin, sækkepibe og fløjter, bygger leadguitar en bro mellem de to verdener. Svartsots growlede og overvejende dansksprogede tekster inspireres af gamle fortællinger fra Danmarks væld folkesagn og historie.

Svartsot er nu et etableret band på folkmetal-scenen i såvel ind- som udlandet og har spillet koncerter på festivaler og turnéer med flertallet af de allerstørste navne inden for folkmetal-genren og i store dele af Europa. Bandet har opnået et ry som live-band med fansene i fokus, hvor koncerterne præges af den unikke oplevelse og fest til tonerne af det på én gang brutale, men melodiske folkmetal.