Foredrag om Ane Marie

HERNING Onsdag er der foredrag om Ane Marie og hendes liv på heden på Frilandsmuseet Herning i Museumsgade.

Igennem de seneste måneder har Frilandsmuseet Herning haft en særudstilling om hedens stærke kvinde - Ane Marie - og museet har valgt at afslutte udstillingen med et foredrag, som uddyber flere aspekter af Ane Maries liv.

Foredraget bygger blandt andet på samtaler med folk, som kendte hende, ikke blot som en »attraktion«, men også folk, som kendte hende mere privat.

Ane Marie var en nøjsom og stærk kvinde, som levede alene i sit hus på heden. Hendes måde at leve på gjorde, at hun blev en myte for mange mennesker. Hun stod for det enkle og simple liv og blev en repræsentant for, hvordan folk havde levet og arbejdet længere tilbage i tiden. Mange midtjyder kender hende, fordi hendes hus siden 1948 har været en del af Frilandsmuseet Herning.