Kulturpriser uddeles i Midtjylland: To nomineringer til Herning

Fire kulturpriser uddeles i Midt- og Vestjylland - to nomineringer til Herning

HERNING Fire kulturaktører, der har gjort en forskel for kulturen i det midt- og vestjyske, bliver 28. april tildelt en af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjyllands kulturpriser for 2021.

Ud over de to traditionelle priser uddeles også to priser til aktører, som har gjort en særlig indsats i løbet af corona-pandemien.

Herning Billedskole er nomineret til Kultursamarbejdets Coronapris, mens Duoen Claus og Morten kæmper med om Kultursamarbejdets Coronainitiativpris.

Prisuddelingen finder sted i RemisenBrande, hvor 12 nominerede til de i alt fire priser præsenteres, inden prismodtagerne hædres med diplomer og et pengebeløb.

Formand for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, Johs. Poulsen udtaler i en pressemeddelelse:

- Vi glæder os til at uddele hele fire priser til midt- og vestjyske kulturaktører i år. Det har været et par hårde år - både for kulturen og for publikum, men nu vil vi fejre, at vi kan opleve kunsten og kulturens fællesskaber igen. Der er rigtig mange kulturaktører, der har gjort en forskel i den periode, og vi har modtaget mange gode indstillinger til priserne, så det har været en svær opgave at vælge de fire, der sidst i april skal modtage priserne. Samtidig med at vi glæder os til at hædre de nominerede og prismodtagerne skal lyde en stor tak til alle de kulturaktører - store som små, der har gjort en forskel for borgerne i de otte kommuner i 2021.

Binder mennesker sammen
I 2020 blev der ikke uddelt nogle kulturpriser i Midt- og Vestjylland. Ikke fordi der ikke var kulturaktører, der havde fortjent en pris, men fordi hele verden lå underdrejet af en pandemi.

Den var der også i 2021, men ikke desto mindre har kulturen og kunsten i hele perioden vist sig at være den lim, der binder mennesker sammen.

Derfor har Kultursamarbejdets bestyrelse besluttet sig for at uddele priser til fire kulturaktører, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats i perioden. Ud over Kultursamarbejdets Kulturpris og Kultursamarbejdets Kulturvækstpris, der normalt uddeles hvert år, er der i 2021 også to corona-kategorier.

Farverig buket af initiativ
Der er kulturaktører fra alle otte kommuner i kultursamarbejdet blandt de indstillede kandidater. Bestyrelsen har blandt de mange gode bud valgt tre nominerede til hver pris. De nominerede til de forskellige priser præsenteres, inden vinderen kåres, så deltagerne kan se frem til at møde en farverig buket af kulturinitiativ.

Præsentationerne og prisoverrækkelserne sker i forlængelse af foreningens generalforsamling 28. april.

Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland er en forening bestående af 75 kulturaktører og otte kommuner i det midt- og Vestjyske. Foreningen dækker Skive, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Varde og Herning kommuner.

Foreningens formål er gennem samarbejde at understøtte udviklingen af kunst og kultur af høj kvalitet og med strategisk sigte i Midt- og Vestjylland.