Nordiske middelalder-ballader

HERNING Det genopstandne Sorten Muld giver lørdag koncert på Fermaten.

Siden slutningen af 1990’erne, hvor Sorten Muld brød bredt igennem på den nordiske scene, har mellemøstlige instrumenter og inspirationer fundet vej til det vidtfavnende lydlandskab.

En ny lyd af Norden og en ny lyd af Sorten Muld - præcis lige så rammende og bevægende dengang som nu.

Sorten Muld løfter arven og genfinder nerven med nye elektroniske sagaer på 2021-albummet »Mark IV - lånt tid«, der består af nordiske middelalderballader i elektroniske produktioner fuld af triphoppens tålmodighed og technoens kant.

Til koncerten møder publikum Ulla Bendixens tusmørke-sang i centrum for de syv musikere. Koncerten består af nye og gamle sange i en orkestrering, der bevæger sig mellem det tyste nærvær og de himmelflængende udbrud.