Efter to års ufrivillig pause: MCH løfter sløret for næste års store egenproducerede musical

MCH har sikret sig rettighederne til den legendariske Queen-musical »We Will Rock You«

HERNING Efter to års ufrivillig pause på grund af coronapandemien vender de store og traditionsrige egenproduktioner tilbage i MCH Herning Kongrescenter.

Det sker fra 31. marts til 23. april 2023 med et brag af de helt store. Musicalen på plakaten er nemlig »We Will Rock You« med musik af det legendariske britiske band Queen.

- MCH’s egenproducerede musicals er en vigtig del af vores kulturelle dna. Derfor er det med en særlig stor glæde, at vores egen musical vender stærkt tilbage med en af de allerstørste og mest populære musicaltitler, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, i en pressemeddelelse.

Musicalen »We Will Rock You« har gået sin sejrsgang på fem kontinenter, og den har faktisk tidligere spillet i Herning, da koncertarrangøren Live Nation i 2017 opførte den populære musical for imponerende 30.000 gæster i Jyske Bank Boxen.

The show must go on
Hverken i 2020 eller 2021 lykkedes det MCH Musical at få resultatet af mange måneders forberedelser af Dolly Parton-musicalen »9 to 5« opført for et publikum.

Restriktioner og nedlukninger som følge af coronasmitten gjorde det umuligt at opføre musicalen til stor skuffelse for tusindvis af billetkøbere og de mange medvirkende.

Det førte til, at MCH måtte sætte den traditionsrige egenproduktion på pause, men pausen har altså været brugt til at sikre et markant comeback, når Teatersalen til april 2023 fyldes med tonerne af alle de største og mest kendte Queen-hits som »Bohemian Rhapsody«, »We Are The Champions« og »Radio Ga Ga«.

Oversættelse af Lars Hjortshøj
Kort før indgangen til det nye år var det 30 år siden, Queen-forsangeren Freddie Mercury gik bort.

Han lever dog i den grad videre i musicalen »We Will Rock You«, som blandt andet indeholder originale lydklip med den ikoniske sanger med den næsten lige så ikoniske moustache.

Sangene fremføres i deres originalversioner på engelsk, men dialogerne har fået en morsom og vedkommende dansk oversættelse af komiker Lars Hjortshøj.

Der er således både lagt op til storladne og rørende rock-øjeblikke og gode grin i foråret 2023, når MCH’s egenproduktion vender tilbage i en fornyet udgave.

- Det har været en stor drøm i mange år at få mulighed for at opføre »We Will Rock You«. Glæden over, at det nu er lykkedes, er kun større af, at det blev muligt netop nu, hvor egenproduktionen vender tilbage efter nogle års ufrivillig pause. Vi glæder os meget til at opføre den berømte musical, fortæller en glad projektleder i MCH Musical, Rasmus Steenberg.

Talentmiljø
Offentliggørelsen af MCH’s egenproduktions tilbagevenden - og endda med den berømte Queen-musical - sker samtidig med, at det er 30 år siden, MCH’s første egenproducerede musical løb af stablen i 1992.

Siden hen er der blevet opført talrige verdensberømte klassikere som »Les Misérables«, »Miss Saigon«, »Beauty and the Beast« og »Cats« på scenen i MCH Herning Kongrescenter.

I lige så mange år er talrige musicalstjerner og dygtige medvirkende i scenekunstens mangeartede discipliner vokset ud af det frivillige talentmiljø, der alle årene har været omkring produktionerne.

Castingen af de professionelle roller er allerede på plads, og MCH Musical har netop haft en vellykket audition til ensemblet.

Men har man en sanger i maven, forventes der at blive holdt endnu en audition for mænd til ensemblet sidst i april 2022.

Billetsalget til »We Will Rock You« begynder onsdag 6. april 2022.