Lars H.U.G.-koncert på film

HERNING I 2016 annoncerede Lars H.U.G., at hans netop afsluttede »10 Sekunders Stilhed«-tour havde været den sidste.

Dermed bandt han sløjfe på 40 års musikhistorie med H.U.G. og Kliché på de danske spillesteder. Den sidste koncert fandt sted 1. september 2016 i Store Vega i København, hvor H.U.G. og bandet spillede for fjerde gang på touren. Denne koncert markerede Vegas 20-årsjubilæum og blev altså Lars H.U.G.s sidste koncert.

Lydsporet fra koncerten blev optaget og udkom i maj 2021 som 3-dobbelt vinyl i en box med sangtekster, billeder og kunst på VEGA Rec.

Hvad de færreste til gengæld ved er, at koncerten også blev filmet. Klippearbejdet har været enormt, og efter 2034 dage er koncertfilmen nu klar. Det er ikke en almindelig koncertfilm. Det er et »musicians cut« af en musikers sidste og måske ultimative koncert. Hver sang er kælet for, klippet og bearbejdet for at bringe liv til sangen, til følelsen og til historien.

Film fra hele karrieren
Koncerten strækker sig over hele Lars H.U.G.s karriere fra »Militskvinder«, den allerførste single med Kliché, over 1980’ernes og 1990’ernes storhedstid med »Elsker dig for evigt« og »Natsværmer«, et lille pitstop i de bossanovainspirerede sange som »Backwards« og helt til den sidste single »Altid lys«. Der er mindst én sang fra hvert af H.U.G. og Klichés ni album og mange flere fra de fleste.

I morgen, tirsdag 29. marts, kan filmen ses i Nordisk Films biograf i Herning.