Hjælp til ukrainske børn fra skoleelever i Herning

943 elever i Herning Kommune fejrede jul ved at samle penge ind til verdens udsatte børn blandt andre børn i Ukraine

HERNING Mere end 60.000 børn, heraf 943 børn i Herning Kommune, deltog i december i SOS Børnebyernes »Omvendt julekalender«, som handler om børns rettigheder herhjemme og ude i verden. Organisationen har besluttet, at en del af beløbet skal gå til ukrainske børn og familier, oplyser den i en pressemeddelelse.

SOS Børnebyerne har sat en stor, akut hjælpeindsats i gang med fødevarer og rent vand, sundhedsindsatser samt en bred vifte af basale fornødenheder som for eksempel tøj, sko og varme tæpper. Psykologhjælp er central i indsatsen, da mange af børnene er præget af krigsangst. Derfor bidrager danske elevers julekalenderindsamlinger, hvor der er allermest brug for akut hjælp.

Børn fra 23 skoler i kommunen deltog i julekalenderen, der fokuserer på at give i stedet for at få. Gennem små film og opgaver vendte eleverne til blikket ud i verden.

De solgte hjemmelavede julekort, samlede pant, tømte opvaskemaskiner og solgte hjemmebagte julekager til familie og venner, der kvitterede med et bidrag til klassernes indsamling.

På landsplan samlede børnene mere end 230.000 kroner ind, og af dem kom 10.760 kroner fra Herning

Omvendt Julekalender er tilbage i december 2022. Det er gratis for skolerne at deltage i kalenderen, og det er frivilligt, om klassen vil samle ind.