Venskab og spilleglæde på Fermaten

HERNING Fredag 25. marts er der koncert med Mynsterland på Fermaten.

Venskab og spilleglæde - så enkelt kan det beskrives. De 12 unge musikere mødtes første gang i 2011 på Syddansk Folkemusik Talentskole, hvor de blandt andet fik undervisning af Harald Haugaard. Han tændte en ild i dem, som stadig brænder så stærkt, at de til trods for at de nu både bor i øst og vest, og studerer alt fra musik til medicin, holder fast i hinanden.

Bandet består af nogle af de mest lovende og talentfulde unge musikere og komponister på folkemusikscenen i dag. Kontemporær nordisk folkemusik er nøgleordene for repertoiret, der primært består af originale kompositioner. Af Mynsterland kan man forvente ungdommelig spilleglæde, livemusik på professionelt niveau og 12 unge mennesker, der giver alt, hvad de har.

Koncerten er en del af MidtFolks program og formand Ole Jespersen har tidligere sagt til Folkebladet:

»Mynsterland! Det er simpelthen det bedste, jeg nogen sinde har hørt. Jeg får gåsehud bare ved at tale om det.«