Jazzfestival tilbage på højskolen

BIRK Moorjazz Festivalen er - i hvert fald fra kommunens side - sikret de næste tre år.

Kultur- og fritidsudvalget har nemlig besluttet at støtte festivalen med tre gange 75.000 kroner.

- De får 225.000 kroner over tre år. Det er et meget stort indhug i kulturudvalgets rådighedsbeløb, så det er en meget stor støtte på niveau med dengang, da de i sin tid startede op. Vi har et kæmpehåb om, at Moorjazz Festival kan blive en tilbagevendende begivenhed som en af Hernings fine festivaler. Derfor giver vi det beløb. Det er et udtryk for en stor opbakning, siger udvalgsformand Johs. Poulsen (R).

Fokus på talenter
I det seenste par år har det på grund af pandemien ikke været muligt at holde festivalen det samme sted i den samme weekend.

Men i år er Moorjazz Festival tilbage på den gamle højskole, hvor det hele begyndte.

Programmet lover koncerter med endnu ikke offentliggjorte kunstnere, artist talks, DJ, masterclasses, pladesalg og værter fra P8 Jazz. Der vil være intimkoncerter i nogle af de mindre rum, og kunstnerlejligheden øverst oppe vil fungere som »artist in residence«, hvor den elektroniske musiker Per Ebdrup får besøg af de optrædende kunstnere til små sessions. Publikum kan så overvære disse i lejligheden løbende.

Ud over taglejligheden er også Pejsestuen, Foredragssalen og Sekskanten i spil. Programmet bliver løbende booket, og der vil både være internationale og danske navne, ligesom der også vil være fokus på talent- og vækstlag, lover arrangørerne.

Festivalen, der i år har et budget på 758.000 kroner, finder sted i november. Datoen er ikke offentliggjort endnu. Øster