Håndarbejde er bevisligt sundt

HERNING Onsdag aften 23. marts, holder håndarbejdslærer, psykolog og ph.d. Anne Kirketerp et foredrag om craft-psykologi på Tekstilmuseet i Vestergade.

Anne Kirketerp vil fortælle om den gavnlige effekt, håndarbejde har for vores sundhed og velvære.

- Vi ved det - alle os, der strikker eller laver andet håndarbejde: Strikning giver os ro, og vi oplever en tilstand af »meningsfuld selvforglemmelse«, når vi fordyber os i strikketøjet. At det også er sundhedsfremmende og har en lang række gavnlige fysiske og psykologiske effekter, giver jo anledning til at strikke endnu mere, skriver Tekstilmuseet i en pressemeddelelse.

I 2020 udgav Anne Kirketerp bogen »Craft-psykologi«, der i et letforståeligt sprog formidler den forskning, hun har lavet om håndarbejdets sundhedsfremmende effekter.

Med udgangspunkt i sin forskning og bog vil Anne Kirketerp på Tekstilmuseet fortælle om, hvorfor håndarbejde er sundhedsfremmende, og hvorfor det i hendes øjne er nødvendigt at have mindst 10 forskellige projekter i gang samtidig.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Herning Bibliotek.