Ungt band blæser biblioteket bagover

HERNING Herning står på den anden ende, når Dansk Melodi Grand Prix skal holdes i Jyske Bank Boxen i morgen, lørdag 5. marts, men hvis ikke man er til glitter og gedigen pop, så byder biblioteket på en helt speciel oplevelse selvsamme aften.

Her vil man blive mødt af en installationskoncert under navnet »Snask sætter strøm til Biblioteket i Herning.« Publikum vil træde ind i en symfoni af elektronisk musik, legesyge projektioner og lyd, der panoreres ud i et væld af nøje placerede højtalere.

Uhørt Festival
Bandet Snask har ikke mange år på bagen, men har alligevel formået at tiltrække sig opmærksomhed fra både festivaler og radiokanaler.

I 2020 blev de håndplukket til at spille på Uhørt Festival efter kun at have spillet en enkelt koncert forinden.

Snart er de klar til at udgive deres debutalbum, og i den forbindelse har de skabt en enestående oplevelse for publikum, hvor musik, specialdesignede lydsystemer og projektioner skal kombineres og omdanner biblioteket til et særligt, musikalsk univers for en aften.

Bag projektet ligger et stort samarbejde, som muliggør alle installationens elementer. Snask sætter lydsiden af oplevelsen, og de spiller en blanding af techno og pop lavet af samplede lyde og analoge synthesizers.

Bandets tre musikere vil være placeret forskellige steder på biblioteket, og lyden vil blive hjulpet på vej af en specialbygget lydprocessor, der kan panorere lyd ud i en række højtalere.

At give noget tilbage
Når Snask sætter strøm til biblioteket, bliver det premieren for det unge, lokale bands nye koncertkoncept.

Tanken bag installationen er, at det efter Herning kan sættes op på endnu flere anderledes lokationer, men for bandet var det vigtigt, at det var Herning, der blev det første sted:

- Selvfølgelig håber vi på at lave installationer på Roskilde Festival, Spot Festival eller Copenhagen Light Festival, men det er helt perfekt at starte i Herning, hvor flere af os kommer fra. Vi har øvet meget på Fermaten, og Herning har altid været gode til at støtte os, også selvom genren måske kan stikke lidt i en anden retning, end hvad man er vant til, siger Frans Nielsen, som er producer i bandet, i en pressemeddelelse.

- Det er ligesom vores måde at give noget tilbage til Herning og alle, der bor her - og det bliver for fedt, lover han.