Stor fortælling i Hedeagerkirken

HERNING Søndag 27. februar er der koncert i Hedeagerkirken.

Det er Dorthe Zielke (trompet) og Søren Johannsen (orgel), der sætter musik til »Den Store Fortælling - Bibelhistorier og musikalske mesterværker«.

»Den Store Fortælling« er Arne Haugen Sørensens bemærkelsesværdige og hidtil største maleri. Motiverne er inspireret af centrale bibelfortællinger tilsat musik af Mozart, Beethoven, Strauss, Sibelius, Mahler, Stravinsky og Wagner.

20 års sammenspil
Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har spillet sammen i over 20 år. De senere år har de fleste af deres mange koncerter været ledsaget af en visuel historie med tekst, billeder og video, der vises på storskærm.

Dorthe Zielke er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden spillet freelance i blandt andet Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet, landsdelsorkestrene og Mahler Chamber Orchestra.

Søren Johannsen fik sin organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fortsatte med solistklassen sammesteds og havde sin debutkoncert i Helligåndskirken, København i 1995. Han er organist i Christians Kirke i København.