Musiker udgiver album om livet i og omkring en varmestue i samarbejde med Kirkens Korshær Herning-Holstebro

Kirkens Korshær Herning-Holstebro har samarbejdet med musiker, hvilket har resulteret i albummet »På Varmestuen«

HERNING/HOLSTEBRO For nogle måneder siden blev musikeren Rasmus Johansen fra Fly inviteret ind på en varmestue i Holstebro af Kirkens Korshær Herning-Holstebro. Her havde han sin gang i en rum tid, hvilket mundede ud i et af hans mere underfundige plade-projekter »På Varmestuen,« som er et album om livet i og omkring en varmestue skabt af Rasmus Johansen og Kirkens Korshær Herning-Holstebros brugere.

Albummet udkommer fredag 25. februar, og der er både numre fra Rasmus Johansens egen hånd inspireret af samtaler med brugere, men også perler fra brugerne selv.

Korshærens visioner
Samarbejdet med Kirkens Korshær Herning-Holstebro er primært foranlediget af korshærs-, arresthus- og sognepræst Annette Ejsing sammen med varmestuens afdelingsleder Esben Lund Esmarch.

Titelnummeret, »På Varmestuen,« står på skuldrene af Kirkens Korshærs visioner om at udføre socialt arbejde i Danmark, hvilket organisationen har gjort siden 1912. Udgangspunktet er omsorg, nærvær og respekt. Konkret handler sangen om et »jeg«, der søger den basale hjælp i form af hjertero, samvær, et måltid mad og et bad. Sangen protesterer blandt andet mod nedgøring.

Albummets øvrige numre er - ikke mindst - skabt af brugere fra varmestuen, men dygtige musikere fra blandt andet Mallemuk og Barslund & Tophøj medvirker dog også her og der på albummet.

Derudover er musikken hjemmegjort med gamle rytmebokse, rustne strenge-instrumenter, salmecykler, Kedelige Kessers smukke røde orgel, et Yamaha YC-25 D fra primo 70’erne, og en aflagt jazz bas fra en gammel folkeskole et sted i Jylland.