Nyt museumssamarbejde: Trine Jepsen skal få liv i Herningsholm

Museum Midtjylland indleder samarbejde med Trine Jepsen A/S om at få gang i Herningsholm

HERNING I samarbejde med Trine Jepsen A/S byder Museum Midtjylland nu indenfor til særudstillinger og events blandt andet i forbindelse med påske og jul på Herningsholm Museum.

Første begivenhed bliver i påsken 2022, hvor den smukke bygning i Herning, slår dørene op til påske på Herningsholm Museum.

Gæsterne kan glæde sig til en spirende og smuk påskeevent for hele familien. Og dette er er blot første skridt.

Trine Jepsen, der er bosat i Herning-området, har de seneste ni år beskæftiget sig med nogle af landets helt særlige rammer blandt andet i sit virke som direktør for Fonden Nørre Vosborg, og senest som direktør for Schackenborg Fonden. Hun står bag Trine Jepsen A/S, der arbejder målrettet med at tilgængeliggøre og udvikle landets historiske bygninger. Sidstnævnte kan ifølge hende noget helt særligt.

- De seneste ni år har jeg haft fornøjelsen af at arbejde med nogle af landets mest unikke rammer og har set, hvad et fokus på blandt andet udstillinger, events, kulturturisme og kultur/erhverv partnerskaber kan generere, forklarer Trine Jepsen i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig virkelig meget til i samarbejde med Museum Midtjyllands ansatte og frivillige, og på tværs af kultur og erhverv i Herning Kommune, at søsætte nye tiltag, med ambitionen om, at flere både lokale, regionale og nationale gæster skal opleve hvor smukt et stykke kulturarv, der ligger placeret midt i Herning.

Skal bringe nyt liv
Museum Midtjylland ser også meget frem til det nye samarbejde. Herningsholm Museum ligger i Hernings smukke herregård fra 1579 og er dermed den ældste bygning i byen.

I mange år har museet levet et liv som en gemt perle, men det er Museum Midtjyllands indtryk, at den unikke stemning på Herningsholm har langt større potentiale.

- Museum Midtjylland forventer, at samarbejdet med Trine Jepsen A/S kan bringe nyt liv til Herningsholm Museum og være med til at gøre det tilgængeligt for mange flere. Vi ser et stort potentiale for at nå ud til flere nye målgrupper og gøre museet mere attraktivt at besøge for børnefamilier og yngre voksne, siger Kristine Holm-Jensen, direktør for Museum Midtjylland.

- Vi vil gerne have, at flere får øjne op for, at der her findes noget helt unikt. Det er også museets håb, at nye frivillige vil finde vej til museets frivilliggruppe, Herningsholmlauget, som allerede nu med stort engagement holder museet åbent og giver de besøgende en god oplevelse af den gamle herregårds historie og betydning for lokalområdet.