Ny tur med de gamle klagesange

HERNING Pligten Kalder slår vejen forbi Fermaten i morgen.

Bandet handler i høj grad om humor, og de kalder da også turnéen for »Ny koncerttur med de gamle klagesange«.

Siden udgivelsen af »Længst muligt i eget hjem« er den småbizarre kvartet blevet meget sammenspillet. Det er stadigvæk umuligt at komme med præcise spådomme om, hvad en aften med Pligten Kalder kan indebære, men der har dog været et stigende antal jazzpoetiske stunder, som dog aldrig er så lange, at de på nogen måde er i fare for at modtage offentlige støttekroner.

Siden 2019 har flere af Pligten Kalders optrædener også dannet ramme om oprettelsen af en række Pligten Kalder Ungdomsafdelinger. PKU er blandt andet oprettet for at skabe et alternativ til håndboldhallerne i Jylland. Orkestret ser frem til stiftelsen af flere nye PKU-afdelinger i de byer, der er nye i forårets turplan.

Musikalsk er der også kommet nyheder på sætlisten, sådan at de trofaste også har lidt at undre sig over. Der er dog ingen fare for, at Pligten Kalder er på faretruende vildspor mod dansabel optimisme.