Stof til stor hjælp: Sælger vikler, slynger og bæreseler fra hjemmet i Tjørring

Nana Mathilde Mortensen 

Familie-virksomheden Vikle Liv sørger for, at småbørnsforældre kan få hænderne fri samtidig med, at man skaber nærhed hos barnet

VIKLE-VISIT Fastvikler, strækvikler, ringslynger, bæreseler ...

I hjemmet i Tjørring er der hos Rikke Stilling og kæresten Lars Friis plads til både to små børn, hund og virksomheden Vikle Liv.

- Vi satsede ligesom og sagde, at det var det her, som vi gerne ville, fortæller Rikke Stilling, som sammen med kæresten har drevet webshoppen siden 2019.

For nogle kan det virke som en forvirrende vikle-verden at begive sig ind i, men ifølge Rikke Stilling er det noget for alle med små børn.

- Tidligere var det kun noget, som man tænkte, at »speltmødrene« på Østerbro eller hippier brugte, siger hun og uddyber, at også mange fædre bruger viklerne.

- Herhjemme bærer far mere, end jeg gør nu. Han fandt ret hurtigt ud af, at han kan slå græs med vores barn på maven. Så skal han (barnet, red.) bare have hørebøffer på, griner hun.

Interessen voksede
Det hele begyndte i 2017, da Rikke Stilling fødte parrets første barn.

- Jeg havde den oplevelse, da min datter blev født, at hun ikke ville være andre steder end på mig. Og jeg ville finde en løsning på at gøre noget andet end at ligge på sofaen, smiler hun.

Det var hendes veninde, som introducerede hende for viklen, og det blev begyndelsen på lidt af en rejse.

- Hvis man har et barn med stor behov for tryghed eller med for eksempel kolik, så kan det hjælpe, da man får barnet helt tæt på, og de får fornemmelsen af hjerteslag. Så man kan bruge en vikle for dels at få hænderne fri og dels give børnene den ekstra tryghed og tæthed, fortæller hun.

Hun fandt en masse information om vikler i facebookgrupper, men hun oplevede, at det tit var folks meninger, der fyldte.

- Jeg savnede, at man kunne stole på, hvem der havde informationen.

Derfor uddannede hun sig som slyngevejleder i 2018, og med den voksende interesse for vikler blev virksomheden grundlagt året efter, hvor Rikke Stilling sprang ud som selvstændig. Siden opstarten har kæresten hjulpet til ved siden af sit fuldtidsjob.

- Vi kunne godt lide tanken om at have børn, der ikke nødvendigvis er i institution fra 7 til 17, smiler Rikke Stilling, som oprindeligt arbejdede i rejsebranchen, men da hun fik sin datter, ændrede prioriteterne sig.

- Nu var det tid til at springe ud i det her show, smiler hun.

Vikler overalt
Til at begynde med var det lidt af en kamp at få de første varer på hylderne, for de fleste leverandører brugte en del tid på at godkende Vikle Liv som sælger af produkterne.

- Nu er det største problem plads. Det stak lidt af i forhold til, hvad vi havde regnet med, griner Rikke Stilling.

I dag sælger virksomheden vikler, slynger og bæreseler i forskellige mærker og materialer.

- Fælles for alle mine varemærker er, at jeg har brugt dem alle sammen selv. Det er en måde at lære dem at kende på, da hver især kan noget forskelligt, forklarer hun.

Selvom Vikle Liv har mange forskellige slags bæreredskaber, manglede de alligevel én bestemt, som ikke kunne fås nogen steder. En bæresele i ren hør.

Rikke Stilling fik derfor stablet et samarbejde på benene mellem Vikle Liv og virksomhederne Isara og Wildbloom, som i forvejen blev ført på webshoppen.

- Den ene virksomhed laver ringslynger og vikler i ren hør, og den anden laver seler, og så tog jeg fat i de to virksomheder for at få det bedste fra to verdener, smiler hun.

Derudover har hun også fået lavet en strækvikle i »Vikle Liv-edition« i en bestemt farve, som ingen andre sælger.

Der er hjælp at hente
Rikke Stilling understreger, at man ikke skal være bange for at kaste sig ud i at bruge viklerne.

Er man alligevel lidt nervøs, så rådgiver hun gerne og spørger blandet andet ind til, hvilke behov man har, og hvordan ens tålmodighed er:

- Er det en fire meter lang vikle eller sådan en sele, man bare skal klikke på? Der er en løsning for alle, siger hun og tilføjer:

- Vi vil gerne gøre en forskel for folk.