Sidste kunstner slukker lyset

HERNING I år er det 30 år siden, at Herning Sygehus fik en kunstforening.

Og i år er det blevet tid for den allersidste udstilling, for den store flytning til det nye sygehus i Gødstrup er nært forestående, og derfor har Kunstforeningen 2211 - navngivet efter stiftelsesdatoen i 1992 - nu hængt de allersidste billeder op på væggen.

- Ja, det er rigtigt, at vi lukker og slukker kunstforeningen på Herning Sygehus med en udstilling af Den Faldne Madonna. Vi vil fusionere med Holstebro Kunstforening i foråret ved en generalforsamling. Der er påtænkt en udstilling med Vilmantas, som den første i den nye kunstforening, men det vil du høre mere om til den tid, fortæller Henny Rønnow, der har været aktiv i kunstforeningen siden begyndelsen.

Den Faldne Madonna består af Kurt H. Jørgensen, Ove Torp, Gunner Fyhn, Benny Vigan og Edna Bjærre Thusing.

Om de fem medlemmer er ofte med galgenhumoristisk twist sagt - ifølge gruppen selv - at de holder en pensel i den ene hånd og en psykolog i den anden. Denne gang er der ikke noget tema eller fælles rød tråd. Det stikker i alle retninger, og man kan ikke afvise, at der blandt motiver er en kommentar hist og pist til den aktuelle situation.