Landets bedste pizzabager skal kåres i Herning

MADMESSE Når MCH sidst i marts slår dørene op til Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, er det også startskuddet til tre dage med fagkonkurrencer - inklusiv en danmarkspremiere: Pizza Champion Cup.

Fødevarebranchen består af tusindvis af dygtige fagfolk. Men hvem laver den bedste gærdej? Den mest velsmagende cocktail? Den perfekt afbalancerede rullepølse? Eller den mest smagfulde pizza? Og hvem er bedst til at servere kundens bestillinger? Alt dette og meget mere skal afgøres, når en lang række spændende fagkonkurrencer afholdes på Foodexpo, der finder sted i MCH 27.-29. marts, hvis corona-restriktionerne ellers tillader det.

Som noget helt nyt på Foodexpo kan gæsterne opleve pizzahåndværk i særklasse, når der er danmarkspremiere på Pizza Champion Cup. Konkurrencen har været holdt i Sverige siden 2016, og nu er turen kommet til Danmark, hvor landets bedste pizzabagere skal findes.

Internationale pizzaeksperter

45 deltagere skal dyste om tre titler inden for pizzabagning, nemlig »Danmarks bedste dessertpizza«, »Danmarks bedste gourmetpizza« og »Danmarks bedste Margherita«. Der findes en vinder inden for hver kategori, mens den samlede vinder af Pizza Champion Cup 2022 bliver udråbt som Danmarks bedste pizzabager.

Det er ikke en hr. hvemsomhelst, der står fadder til konkurrencen, men derimod den tidligere verdensmester i pizzabagning og grundlægger af det officielle svenske pizzabagerlandshold, Mike Arvblom. Han er hoveddommer i juryen, der desuden består af kendte internationale profiler og pizzaeksperter.

- Med Pizza Champion Cup vil vi gerne vise, at pizzabagning er en kunstart, og at der skal en rigtig god kok til for at bage en god pizza. Min far lærte i sin tid at bage pizza i Napoli, så pizza er for mig en familietradition. Det er en kultur, lyder det i en pressemeddelelse fra Mike Arvblom, der ser frem til at udfolde Pizza Champion Cup på Foodexpo.

- Jeg leder altid efter ny inspiration. Danmark er fremme i skoene på madfronten, og jeg håber på at se noget nytænkning. Det vigtigste ved en pizza er, at den skal smage godt. Det kræver lang tids forberedelse, hvis man vil tænke ud af boksen. Jeg glæder mig til at se, hvad deltagerne kommer med, siger verdensmesteren.

Konkurrencen bliver en slags »nonstop-pizza-delivery«, som publikum kan følge på nært hold. Ved hvert bord vil et lille kamera filme pizzabagningen, så messens gæster kan følge med på nært hold og måske være heldige at smage på Danmarks bedste pizza.

Masser af konkurrencer

Messegæsterne kan også overvære kåringen af »Årets Kok og Tjener« og desuden opleve de bedste kokke og tjenere fra hele Norden dyste om titlen som »Nordens Bedste Kok og Tjener«. Til DM for elever kan de nye, unge talenter fra både kokke- og tjenerfaget opleves live på scenen.

Der er lagt op til festlige bartenderkonkurrencer, og »Danmarks Bedste Håndværksbager« samt »Danmarks Bedste Konditor« skal kåres. Blandt slagterdelikatesserne skal »Danmarks Bedste Rullepølse« og »Danmarks Bedste Leverpostej« kåres, og også inden for fiske- og ostehandlernes delikatesser skal de bedste varianter findes.