Nye ejere: Dit slik har godteposen fyldt med nyheder

I den vestlige ende af Bredgade i Herning ligger byens slikbutik. Gennem ruden bliver øjnene fanget af de mange bøtter med bland-selv-slik, og når man åbner døren, bliver man mødt af den søde duft, som får alle slikmunde til at løbe i vand.

Tidligere hed butikken Slikworld, men for omkring to måneder siden overtog Denislav Radev butikken. Derudover overtog han for et halvt år siden Daddy’s Donuts i Smallegade, men nu er både slik og donuts samlet i én forretning med navnet »Dit Slik«.

- Vi er blevet taget god imod, men vi mangler stadig at få nye skilte op, siger butikkens bestyrer Michael Jensen.

Det er ikke lige alle, der har opdaget, at slikbutikken har fået nye ejere. Men selvom det umiddelbart ligner, at alt er ved det gamle, så er der alligevel en del ændringer - herunder et udvidet sortiment og online bestilling af slik.

- Vi har også rykket lidt rundt og samlet alt udenlandsk slik på reolerne, forklarer bestyreren.

- Nu kan barnevogne og folk i kørestole komme rundt i butikken. Så folk er meget positive omkring det, da det har givet meget mere plads, fastslår han.

Flere varer fra udlandet

Butikken har også fået flere udenlandske lækkerier på hylderne - og især drikkevaresortimentet er udvidet.

- Den tidligere ejer havde kun to køleskabe, så vi kan nu tilbyde meget mere af blandt andet amerikansk, mexikansk og japansk sodavand og saft, forklarer Michael Jensen, som personligt er glad for at kunne tilbyde så stort et udvalg af slik, chips og drikkevarer fra hele verden.

- Udlandet har altid interesseret mig - og især USA, for derovre kan man få alle de fede ting, griner han.

På hylderne i butikken står blandt andet Pringles med pizzasmag, Pop Tarts-kager og et stort udvalg af Reeses-chokoladebarer.

Men Michael Jensen vil også gerne tilbyde varer fra andre steder i verden.

- Folk er efterhånden mættet af amerikansk slik, så vi prøver også at hente varer hjem fra andre steder end USA - for eksempel har vi slik fra England, Sverige, Korea og Japan.

Og det udenlandske slik tiltrækker mange kunder, da det ikke sådan lige er til at få fat i.

- Der er nogen, der kommer langvejs fra, og en dag kom der nogen helt fra Sønderjylland, fortæller han.

Butikken er hele tiden åben over for nye varianter af slik og tager gerne imod idéer fra kunderne.

- Vi undersøger løbende markedet, og så skriver folk til os og spørger, om vi kan skaffe forskelligt slik hjem. Det er alt fra amerikanske Fanta’er til specielle chokoladebarer, fortæller bestyreren.

Er med på trenden

Tro det eller ej - der kan også gå mode i slik, og det er Michael Jensen opmærksom på.

- Vi prøver på at følge trenden på blandt andet TikTok.

- Så har de unge sådan nogle »challenges«, hvor man for eksempel skal spise noget bestemt slags slik, forklarer han.

Derfor har butikken blandt andet vingummi-øjne, flydende »jelly fruit« og den japanske géle »jelly straws« på hylderne, som flere kommer ind og efterspørger, når de har set det på TikTok.

For en måned siden åbnede Dit Slik også op for, at man kan bestille bland-selv-slik og donuts online og få det leveret.

- I Herning, Ikast og Sunds-området leverer vi samme dag, man bestiller, siger Michael Jensen, som mener, at det er noget, som folk har efterspurgt i byen.

- Hvis man kan undgå at gå ned i en butik her under corona, så gør man jo det, forklarer han.

Michael Jensen glæder sig til at se, hvad fremtiden bringer for slikbutikken på Bredgade, men indtil videre er han tilfreds med de nye tiltag i butikken.

- Vi prøver hele tiden at få de nyeste, mest spændende varer hjem og lave et godt koncept ved at levere ud til folk, siger han.