Varerne på Coolshops lager i HI-Parken er meget populære hos Black Friday-kunderne - så populære, at man akut mangler arbejdskraft. Foto: PR-foto

Black Friday har væltet Coolshop – personale søges akut

Lene Toksvig 

Ordrerne er tikket ind i så voldsom en grad hos netbutikken Coolshop, at man mangler op mod 100 nye medarbejdere, der kan begynde på Herning-lageret med det samme

HERNING Den danske netbutik Coolshop, der sælger alt fra legetøj til boliginventar, elektronik og skønhedsprodukter, har akut for flere hænder på deres lager i Herning.

Det skyldes, at Black Friday har overrasket i så voldsom en grad, at man står og mangler et stort antal nye medarbejdere, der kan træde til med det samme.

- Vi må være ærlige at sige, at vi troede ikke, der kunne ske så voldsomt et ryk igen i år på Black Friday, men dagen har fuldstændig taget os med storm, og kunderne har købt produkter, som primært er dem, der er på Herning-lageret - det er hovedsageligt legetøj, fortæller marketingdirektør og medejer af Coolshop, Jacob Risgaard.

- Så vi må kapitulere og sige, at det har vi ikke fået planlagt godt nok, fortsætter han.

Alle tages imod med kyshånd
Derfor søsatte Jacob Risgaard fredag eftermiddag en efterlysning af nye medarbejdere.

- Vi mangler 50 til 100 medarbejdere - alle tages imod med kyshånd. De skal bare starte i dag, i morgen eller søndag. Man kan komme til at arbejde på døgnet, som det passer en, siger Jacob Risgaard, der garanteret, at man har job helt til jul.

Selvom han står og mangler arbejdskraft, så finder han dog også positivt, at kunderne har valgt at handle på en dansk hjemmeside.

Nu håber han så blot, at han kan efterkomme kundernes mange bestillinger.

- Vi har altid løst et problem. Vi har folk fra andre lagre, men vi vil hellere bruge lokal arbejdskraft i stedet for at køre folk ind med busser. Alternativet er en ekstra dags leveringstid, men det gør ondt, hvis det kommer til at gå ud over vores serviceniveau.

Så Jacob Risgaard krydser nu fingre for, at der er nogen, der har lyst til at tage imod det akutte jobopslag.

- Jeg har søde piger siddende til at svare på telefonen - og de bliver siddende, indtil vi har fået dem, vi skal bruge - og så kører jeg til Herning lørdag og giver alle en highfive, lover nordjyden.