Ensemble MidtVest, Herning Kirkes Drengekor og Skt. Clemens Drengekor opfører endnu en gang Händels »Messias« i Herning Kirke. Billedet er fra sidste års opførsel. Foto: Henrik Ole Jensen

Messias er tilbage

HERNING Onsdag 1. december opfører Ensemble MidtVest, Herning Kirkes Drengekor og Skt. Clemens Drengekor endnu en gang Händels »Messias« i Herning Kirke.

Efter at sidste års opførelse måtte opføres i en corona-venlig version med færre sangere, er hele holdet bag den store juleproduktion nu tilbage og klar til at opføre det populære oratorium med et fuldt kor på omkring 80 sangere.

Føler sig privilegeret
Som noget nyt sker dette års opførelse under ledelse af den unge kvindelige dirigent Charlotte Rowan, der til daglig er dirigent i Herning Kirkes Drengekor.

Det er første gang, at en kvindelig international dirigent inviteres ind i samarbejdet, og den unge Rowan ser frem til at stå i spidsen:

- For mig er det en drøm, der går i opfyldelse. »Messias« var den første koncert, jeg overværede, da jeg lige var flyttet til Danmark, og jeg mindes stadig koncerten som en stor oplevelse. Jeg føler mig derfor meget privilegeret over at få lov til at dirigere opførelsen med et stærkt hold bestående af topprofessionelle musikere fra Ensemble MidtVest og yderst ambitiøse sangere fra de to kor, siger Charlotte Rowan i en pressemeddelelse.

En kortere version
- Selvom vi i år har skåret ned i det næsten tre timer lange værk, og i stedet præsenterer en koncert af cirka halvanden times varighed, er det hverken gået ud over kvaliteten eller ambitionsniveauet. Vi har alle sangerne med igen, og jeg kan forsikre om at oplevelsen er lige så bevægende, lover Charlotte Rowan.

Årets solisthold består af Helena Moore (sopran), Kirsten Voss (mezzosopran), Nicolai Nørgaard Christensen (tenor) og Lauritz Jakob Thomsen (basbaryton).

Tirsdag 30. november opføres »Messias« i Aarhus Domkirke.