Ved at bruge stof kan gaveindpakningen få nyt formål som viskestykke, lomme-tørklæde, madpakkepose, taske eller andet. Foto: Pr-foto

Bæredygtig gaveindpakning

Herning Torsdag 25. november er der workshop på Tekstilmuseet, hvor man kan lære at lave bæredygtig gaveindpakning af stof.

Der har ikke altid været tradition for at pakke gaver ind. Det kom til i slutningen af 1800-tallet for at signalere, at gaven blev givet for at glæde og uden bagtanke. En tradition, som vi holder ved, da vi i dag lægger megen tid og penge i gaverne til de mennesker, vi holder af.

Når vi giver en gave, må den godt være smukt pakket ind, Det skal afspejle det, som modtager har i vente inde i gaven. Desværre bliver papir og bånd ofte smidt væk, efter gaven er åbnet - med god grund, da det nemt bliver revet i stykker eller krøllet.

Gaven er jo egentlig også det vigtigste, men hvad nu hvis du både kunne give en fantastisk gave og pakke den ind i noget, der var smukt og genanvendeligt? Det kan du ved indpakning med stof. Ved at bruge stof kan det, efter gaven er åbnet, få nyt formål som viskestykke, lommetørklæde, madpakkepose, taske eller andet.

Workshoppen ledes af tekstilformidler Renée Heegaard, der giver en indføring i arbejdet med tekstiltryk.