Den meget roste Ginne Marker gæster Fermaten på onsdag, 24. november. Foto: Pr-foto

Nordjysk guitargud

HERNING Ginne Marker giver på onsdag, 24. november, koncert på Fermaten.

Den anmelderroste singer/songwriter har for alvor sat sine fodspor i det danske musiklandskab. I 2020 modtog hun hele to Carl-priser som Årets Talent og Årets Jazzkomponist for sit debutalbum »For Seasons to Come«.

Hendes første tour, der fulgte op på albummet, var totalt udsolgt alle steder.

»Nutidens guitargud er åbenbart en nordjysk kvinde midt i 20’erne. Hvilket egentlig var på tide«, skrev musikmagasinet Gaffa i en fem-stjernet live-anmeldelse, hvori det også lød:

»Ginne Marker kan med sine originale sange, sit fremragende guitarspil og sin rørende stemme formidle store følelser på en lavmælt og underspillet måde. Og så kan man kalde det pop, jazzpop eller singer/songwriter. Musikken favner det hele og har inderlighed og stærk historiefortælling som sin røde tråd.«