Børn fra både skoler og dagtilbud fragtes rundt i kulturlivet med kulturbussen. Foto: Pr-foto

Kulturbus med speederen i bund

HERNING Siden 2015 har alle skoler i Herning kunne benytte sig af det gratis tilbud om transport til kommunens kulturinstitutioner.

Ordningen er for nylig blevet udvidet til også at omfatte dagtilbud. Den stigende interesse for tilbuddet kan mærkes i det rødglødende bookingsystem, der i den forgangne sæson har måttet udvide og skaffe ekstra transport på grund af overbooking.

- På trods af de uundgåelige corona-udfordringer der seneste år har vi oplevet en markant forøget interesse fra skolerne og senest dagtilbud om at komme ud og opleve kunst og kultur i hele Herning, det er vi helt utrolig glade for og stolte over, siger Hearts direktør Holger Reenberg i en pressemeddelelse.

Museets formidlingschef, Anja Lemcke Stær, der er projektleder for Kulturbussen supplerer:

- Det har fra starten af projektet været Hearts og Herning Kommunes mål at skabe lige adgang til kulturen for alle børn. Vi vidste fra vores tætte samarbejde med skolerne, at viljen til at komme ud op opleve de mange kulturtilbud absolut ikke manglede - men økonomien var en stor udfordring. Derfor er det helt afgørende, at et tilbud som Kulturbussen bakkes op fra kommunal side, som det har været tilfældet de sidste seks år.

En verden til forskel
Det skorter heller ikke på rosende ord om tilbuddet fra brugerne, der mærker den store forskel bussen har gjort i børnenes hverdag.

Mette Marie Kristensen fra Højgaard Børnehus fortæller om bussen i folderen »Kultur for alle«.

»Vi havde en super god oplevelse, hvor leg og læring gik hånd i hånd. Vi deltager meget gerne igen og kan varmt anbefale turen til andre institutioner«.

Hun bakkes op af Jytte Friis Bækgaard fra Læringscenter Syd.

»Alle sukker jo efter at komme ud af huset! At tage eleverne med til et kulturtilbud er altid inspirerende og udbytterigt både for elever og undervisere«.

Kulturbussen kan bookes af alle skoler og dagtilbud i Herning Kommune.