I øjeblikket sælger Mødrehjælpens butik i Fonnesbechsgade hjemmestrikkede nissehuer til fordel for sårbare familier. Men der er behov for meget mere hjælp for at give børn fra trængte familier en god jul. Fonden Mødrehjælpen uddeler hvert år julehjælp, og det er nu, man skal ansøge om at komme i betragtning. Her er det fra venstre en af nissehuestrikkerne, 73-årige Marie Slumstrup fra Tjørring, der også er mor til frivillig Marianne Nickelsen (t.h.), mens det er frivillig Charlotte Andersen i midten. Frivillige er der også stort behov for flere af i Mødrehjælpens lokalforening i Herning. Foto: Tom Laursen

Alt for mange børnefamilier har ikke råd til at holde jul med gaver og julemad: Støt Mødrehjælpen som uddeler julehjælp til nogle af familierne

Hjælp Mødrehjælpen i Herning med at give trængte børnefamilier en god jul i form af julehjælp

HERNING Igen i år vil julen være præget af økonomiske og sociale afsavn hos alt for mange børnefamilier i Danmark. Derfor stiller Mødrehjælpen op med økonomisk støtte og gratis aktiviteter, så børn i hele Danmark kan få en mindeværdig jul, skriver den lokale afdeling af Mødrehjælpen i en pressemeddelelse.

»Hvad fik du i julegave?« bliver der spurgt i skolen. »Hvor skal I holde jul?« spørger naboen. For alt for mange børnefamilier giver disse spørgsmål ondt i maven af skam og skyld, fordi der ingen jul er at fortælle om.

I disse familier kæmper man året rundt med både dårlig økonomi og sociale og sundhedsmæssige udfordringer, og julen er desværre ingen undtagelse.

Derfor kan Mødrehjælpens Julehjælp tænde et lys. Og ikke bare juleaften. Hjælpen består af et kontant beløb, tilbud om deltagelse i aktiviteter i nærmeste lokalforening og rådgivning fra Mødrehjælpens erfarne socialrådgivere. På sigt kan hjælpen med rådgivning og netværksskabende aktiviteter give en mor eller en far troen tilbage på en lysere fremtid.

Formand for Mødrehjælpens lokalforening i Herning, Kristina Taaning, siger:

- Julen er ekstra hård for familierne, hvor for eksempel sygdom, vold eller skilsmisse har tæret på både økonomien og overskuddet. Ingen ønsker, at deres børn skal mangle noget, men vi møder desværre rigtig mange forældre, der ikke kan give deres børn den jul, de ønsker – både økonomisk og socialt. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe ved at give gode oplevelser og uddele julehjælp igen i år.

Giv din støtte
Mødrehjælpens lokalforening i Herning uddeler i år blandt andet Jule-aktivitets-pakker til mere end 70 udsatte børnefamilier, der alle tidligere har modtaget Fonden Mødrehjælpens julehjælp i form af gaver til børnene og julemad.

Sidste år modtog næsten 10.000 børn på landsplan julehjælp, og i Herning og Ikast-Brande modtog mere end 90 familier julehjælp.

For at få julehjælp fra Mødrehjælpen skal man have en trængt økonomi og have været igennem en særlig hændelse inden for det seneste år, der gør hverdagen og økonomien svær at overskue. Det kan være sygdom, sociale problemer eller familieforhold, der gør det særligt vanskeligt at yde omsorg for børnene.

Mødrehjælpen opfordrer alle, der har behov for støtte i julen til at ansøge om julehjælpen. For at kunne uddele julehjælpen til de mange familier, samler Mødrehjælpen ind i hele Danmark op til jul.

- Mødrehjælpens midler række desværre ikke til at hjælpe alle, der ansøger om vores julehjælp. Derfor håber vi på støtte fra borgere og virksomheder, der vil give et bidrag til indsamlingen, så hjælpen når frem til de familier, der har allermest brug for det, siger Kristina Taaning.