Museum Midtjylland er hærget af drillenisser og søger derfor hjælp til at opklare nisseroderiet. Foto: Pr-foto

Det store nisseroderi

HERNING »Hjælp - vi har nisser!«

Sådan skriver Museum Midtjylland, der søger hjælp. I denne tid vågner nisserne nemlig. Nisser er søde, men det er ikke altid, at deres drillerier og magi er godt for os mennesker.

Især på museer er nisser faktisk et stort problem. De ødelægger nemlig museets arbejde ved at lave rod i tingene. I øjeblikket er der en hel sværm af nisser løs på vores museer. Nisserne bytter rundt på årstal, laver vrøvlehistorier og sætter deres fedtede nissefingre i vores udstillinger.

Børn opfordres til at tage familien med og hjælpe museerne med at opklare det store nisseroderi. Deltagere får et nisse-kit med hjem og deltager i den store nisse-lodtrækning med spændende præmier på højkant.

Det store nisseroderi foregår på alle fem museer: Tekstilmuseet, Herningsholm Museum, Frilandsmuseet Herning, Klosterlund Museum og Vester Palsgaard Skovmuseum i perioden 13. november til 17. december.

Alle fem steder er nisserne og opklaringen forskellig, og besøger man flere af museerne, kan man til sidst samle en hel nisse-familie.