Mette Modes berømte, mekaniske nisser kan opleves i Museumsgade frem til jul. Foto: Pr-foto

Åbent jule-hus i Museumsgade

HERNING Lørdag 13. november fejrer alle aktørerne i Historiens Hus, at de vigtigste renoveringsprojekter på huset nu er blevet færdige.

Huset har rejst sig, som en anden Fugl Føniks af asken, og står nu med renoverede facader og nye vinduer, samt et utal af andre forbedringer inden døre.

Derfor holder alle foreninger og aktører åbent hus, hvor de enkelte foreningslokaler vil være bemandet, og der vil være mulighed for se forbedringerne, samt husets faste udstillinger.

Arkivet serverer hele dagen kaffe, te, saftevand og lidt mundgodt til husets gæster, og der vil desuden være mulighed for at købe gløgg.

Mekaniske nisser
I Museumshaven har vi stillet vores nye fælles telt op, og her har flere foreninger salgsboder, ligesom der er mulighed for at, andre kræmmere kan få en salgsbod.

Museum Midtjylland har fernisering på udstillingen om Ane Marie, hedens stærke kvinde, og desuden er der julestue med julepyntsklipning, og i Frilandsmuseets huse kan man hjælpe med at opklare »Det store nisseroderi«. Mette Modes berømte, mekaniske nisser, der siden 1988 været en fast bestanddel af Hernings juleliv, vækkes til live.