Christian Ihle Hadland er en stærkt efterspurgt pianist. Hør ham på Heart sammen med Ensemble MidtVests blæsere. Foto: Kim Laland

Stjernestunder med Hadland og Ensemble MidtVest

HERNING Christian Ihle Hadland er en af sin tids mest efterspurgte pianister. Som en del af Klassisk Musikfestival KMF 336 kan han opleves på Heart torsdag 11. november i samspil med Ensemble MidtVests blæsere.

I det seneste årti har Christian Ihle Hadland slået sig fast som en pionér inden for sit felt og som en musiker, hvis sarte, raffinerede spil og individuelle touch har ført ham til de mest prestigefyldte scener i verden.

I 2011 blev han udråbt som BBC New Generation Artist og har blandt andet spillet med BBC’s symfoniorkestre og som solist i Beethovens 2. klaverkoncert på BBC Proms med Oslo Philharmonic under Vasily Petrenko. Christian Ihle Hadland har desuden spillet med alle de store orkestre i Scandinavian.

Han er en eftertragtet kammermusiker og kunstnerisk leder ved den internationale Kammermusikfestival i Stavanger.

Nu kommer han til Birk, hvor han sammen med blæserne fra Ensemble MidtVest introducerer en af de mest klassiske besætninger inden for kammermusikken, nemlig en række sonater. Med nogle af de smukkeste eksempler skrevet for blæseinstrumenter og klaver kaster programmet lys over sonaternes evolution og mangfoldighed. Repertoiret strækker sig i tid og rum fra den italienske barokkomponist Scarlatti over de tyske romantiske mestre, Beethoven og Brahms, til det 20. århundredes franske »stjerne«, Poulenc.