Tangentspilleren Kristian Marius Andersen er med i den nye Angli Jazz Trio. Foto: Tom Laursen

Kristian Marius Andersen i ny jazz-trio

BIRK Tangentspilleren Kristian Marius Andersen er indgået i musikalsk makkerskab med klarinettisten Lars Dalsgaard og med sønnen Kristian Dalsgaard på trommer.

Kristian Marius Andersen er et kendt navn i Danmark, både som organist og som jazzmusiker, og Lars Dalsgaard har i en menneskealder turneret rundt på jazzfestivaler i Norden. Nu har de tre fine jazzmusikere slået sig sammen under navnet Angli Jazz Trio.

Det nye initiativ i det herninggensiske kulturliv kan for første gang høres torsdag 11. november på Carl Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Når Angli Jazz Trio debuterer på museet taler trioen ind i traditionerne på skjortefabrikken Angli, hvor kunst og kultur var en integreret del af arbejdslivet.

Skjortefabrikant Aage Damgaard placerede i 1950’erne et flygel i kantinen til fri afbenyttelse, og han inviterede til fabrikskoncerter i arbejdstiden, alt imens huskunstner Paul Gadegaard sørgede for, at den moderne jazz flød i en lind strøm fra fabrikkens højtalere på et tidspunkt, hvor jazzmusikken langtfra var alle mands eje.

Ved torsdagskoncerten på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum vil Kristian Marius Andersen, Lars Dalsgaard og Kristian Dalsgaard tage publikum med på en rejse i krydsfeltet mellem lyd og billede.

Angli Jazz Trio præsenterer en buket af jazzmelodier, der kan relatere sig til Angli-historien samt Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts farvepalette og billedunivers.

Undervejs vil man møde melodier som »Blue Monk«, »Red Clay« og »Blue in Green« krydret med indlevende historiefortælling fra Lars Dalsgaard om musikkens evne til at skabe billeder og dens inspiration fra farveskalaen.

Aftenen krydres med fællesssang.