Det forventes, at 200.000 besøgende vil gæste hestesportsbegivenheden i Herning, og at 200 millioner tv-seere fra hele verden vil følge med. Foto: Pr-foto

Herning-lærere laver nyt undervisningsmateriale til hele landet

VM i ridesport holdes i Herning i 2022, og det markeres med undervisnings-materiale, som lærere fra Herning Kommune står bag

HERNING VM i ridesport finder sted fra 6. til 14. august i 2022, hvor verdens bedste heste og ryttere skal dyste i de fire discipliner dressur, springning, paradressur og voltigering. Det bliver den største ridesportsbegivenhed på dansk jord nogensinde med 200.000 forventede gæster.

Og det markeres nu også med et tilbud til 4.-6. klasser i landets folke- og friskoler, når verdensmesterskaberne i ridesport sætter heste og ridesport på skoleskemaet, oplyser Herning Kommune i en pressemeddelelse.

»Bedst til Hest«
En gruppe lærere her fra kommunen har udarbejdet undervisningsmaterialet »Bedst til Hest«, som er både et fysisk materiale og et online univers. Skolematerialet har opgaver til ni forskellige fag, og det er udleveret til flere end 2000 skoler landet over - svarende til alle folke- og friskoler med elever på 4.-6. klassetrin.

Verdensmesterskaberne afvikles i Jyske Bank Boxen, MCH Arena samt en til lejligheden opført arena.

Bevægelse og boglighed
Opgaverne lægger op til aktivitet og bevægelse med udgangspunkt i fagene dansk, matematik, historie, idræt, engelsk, billedkunst, madkundskab, natur/teknologi og håndværk/design.

- Det er en mulighed for at bruge en konkret og aktuel event som afsæt for tværfaglig undervisning, hvor man efterfølgende kan følge med i eventen, mens den gennemføres. På den måde bliver både event og undervisning relevant for eleverne, supplerer Elo Christensen, Sport Event Manager i Herning Kommune, i pressemeddelelsen.

Herning Kommune har tidligere udarbejdet undervisningsmateriale i forbindelse med U21 fodbold EM 2011, Giro-starten 2012 og VM ishockey 2018.