Jannie Bjørn Hansen fra Donorkorps Herning kunne overrække legater til to talenter fra »Busters verden«: Adam Ostersen, 18 år og fra Herning, samt Oliver Geest, 22 år. Foto: Privatfoto

En hyldest til frivilligheden

Donorkorps Herning støtter de frivillige på »Busters verden« og uddeler to legater

HERNING Gennem et sponsorat har Donorkorps Herning været med til at forsøde tilværelsen for de frivilligt medvirkende på MCH Musicals seneste produktion, »Busters Verden«.

- Vi arbejder hele tiden på at gøre betingelserne bedre for vores medvirkende, som lægger utroligt mange timer hos os i forbindelse med egenproduktionerne. Så det er vældig kærkomment, at Donorkorpset har kunnet se perspektivet i at yde et bidrag til forplejningen. Det kræver noget energi at spille ni forestillinger på seks dage, fortæller projektleder Rasmus Steenberg i en pressemeddelelse.

Som en del af sponsoratet har Donorkorpset givet den kreative ledelse med instruktør Louise Rømhild i spidsen mulighed for at uddele to legater på 5000 kroner til udvalgte medvirkende. Pengene er øremærket målrettet undervisning, som skal tage talenter et skridt videre i drømmen om at blive uddannet musicalperformer.

Enormt stærkt hold
Valget faldt i forbindelse med »Busters verden« på Buster, alias Adam Ostersen, 18 år og fra Herning, samt Oliver Geest, 22 år og fra Aarhus.

- I begge tilfælde er der tale om store talenter, som vi håber at kunne give et skub i den rigtige retning - det kan både være dramaundervisning, danseundervisning og sangundervisning, fortæller Rasmus Steenberg, som bemærker, at legaterne kunne være gået til rigtig mange af de medvirkende.

- Vi har været begunstiget af et enormt stærkt hold, og vi håber, at legaterne kan være med til at styrke vores rolle som talentudviklere. Vi har sendt rigtig mange dygtige sangere, dansere og skuespillere videre til musicalakademiet og andre skoler for scenekunst gennem årene – og det er en rolle, vi er enormt bevidst om, siger han.

Dybt afhængige
Også hos Donorkorps Herning er der glæde over samarbejdet.

- Hos Donorkorps Herning er vi dybt afhængige af frivillige kræfter, så vi bakker gerne op om den store indsats, de frivillige hos MCH Musical yder. Kan vi samtidig være med til at skubbe et par talenter i den rigtige retning, gør det fornøjelsen endnu større, fortæller næstformand hos Donorkorps Herning, Jannie Bjørn Hansen. Hun var selv til stede til at overrække legaterne i forbindelse med Donorkorpsets forestilling på »Busters verden«.