Dorthe Bébe er ny tals­person sammen­slutningen Scenet. Foto: Pr-foto

Dorthe Bébe i front

HERNING Teatre i en stor del af Jylland står sammen, når sammenslutningen Scenet udtaler sig eller skaber arrangementer og netværksmøder. For nylig blev Team Teatrets leder, Dorthe Bébe, valgt som foreningens talsperson.

- Vi er ret mange teatre i Jylland, og netop fordi vi er meget forskellige i størrelse og vilkår, fra landsdelsscenerne i Aarhus og Aalborg til helt små egnsteatre i mindre kommuner, kan vi lære meget af hinanden, hjælpe på kryds og tværs og bakke hinanden op. Det er et vigtigt arbejde, som vi på Team Teatret har deltaget i siden Scenets spæde start for mere end 10 år siden, siger Dorthe Bébe i en pressemeddelelse.

Fra Hjørring i nord til Haderslev i syd er der 23 medlemmer. Det overordnede formål med Scenet er at styrke, udvikle og synliggøre scenekunsten i området.

- Med et stærkt netværk kan vi skabe scenekunst af høj kvalitet sammen, ligesom vi kan spille hinanden bedre og for eksempel udveksle erfaringer med publikumsudvikling. Scenet har også en stemme i den kulturpolitiske debat, både sammen med andre scenekunstorganisationer og med selvstændige jyske toner. Det arbejder vi fortsat med i netværket og jeg er glad for at skulle være den, der sætter ord på fremadrettet, siger Dorthe Bébe.