Nikolaj Paakjær udsender næste fredag sin nye single - et album følger. Foto: Henriette Paakjær

Snejbjerg-musikeren Nikolaj Paakjær er tilbage med ny sang

SNEJBJERG Musikeren Nikolaj Paakjær, der er fra Sunds og vel nok mest kendt for sin medvirken i bandet Hymns from Nineveh, udgav for et par år siden det roste og meget tilbagelænede album, »Sidste telefon før havet«.

Nu er han snart klar med opfølgeren, og den første single »Et Uvurderligt Minut« med tilhørende er på gaden 12. november.

Sangen er noget mere uptempo end debutalbummet og kombinerer en nærmest rappende ordkaskade a la Dan Turéll med disko-synthesizer og popomkvæd.

For eksempel synger han i første vers:

»Eftermiddagshimlen

flyder som beton

og jeg er i tvivl om

hvilket ansigt jeg skal vælge

når jeg vugger mit barn

til en dokumentar

om Den fundamentalistiske

Jesu Kristi Kirke

af Sidste Dages Hellige«.

- Jeg skrev sangen lige efter, jeg var blevet far og oplevede, at jeg var blevet mere tyndhudet over for virkelighedens uhyrligheder fra tv’et, spisesedlerne og »Satans nyhedsbrev«, som jeg kaldte gratisaviserne ved nedgangen til perronerne. Sådan er der nok mange, der har haft det efter at være blevet forældre, fordi de ved, de skal slippe deres barn løs i verden engang. Sangen er en vigtig påmindelse til mig selv om at holde fast i min grundtro på mennesker, som godt kan drukne i støjen nu og da, fortæller Nikolaj Paakjær i en pressemeddelelse.

På singlen - og hele det kommende album - har Nikolaj Paakjær allieret sig med et band og kommer med en anden, større lyd end på albumdebuten »Sidste Telefon Før Havet«.

Nikolaj Paakjær har fået optaget sange i både Kirkesangbogen og Højskolesangbogen.

øster