Morten Thing har forsket i jødisk historie og skrevet en række bøger. Foto: Pr-foto

Foredrag om jødedommen

HERNING I morgen, torsdag, gæster Morten Thing Valgmenigheden med sit foredrag om jødedom, jødesprog og jødefolk.

Morten Thing er født i Herning som søn af en blikkenslager og en jødisk migrantpige fra København. Moderens historie har sat sine spor i Morten Things virke som historiker, forskningsbibliotekar og forfatter, idet han har forsket i jødisk historie og skrevet en række bøger om både sin mors og fars historie.

Moderens historie handler om de russiske jøder i København fra 1882 til 1943. Faderens liv er beskrevet i bogen »Sabotøren - min fars historie«. Det er således på et bagtæppe af dyb indsigt, at Morten Thing vil udfolde sin viden om jødernes religion, sprog og kultur.