Valgplakaten med kandidaterne til Børne- valget 2021.

Ternet Ninja som borgmester?

HERNING Voksne, og i særdeleshed politikere, taler rigtig meget om børn og om forhold, der har betydning for børn. Men ofte bliver børnene ikke selv spurgt, og danske børn og unge engagerer sig generelt ikke særligt meget for den offentlige debat.

De danske folkebiblioteker står derfor bag Børnevalget 2021, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse, ved at give dem en smag af, hvad demokrati og afstemninger går ud på.

Til Børnevalget skal børn stemme på deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger. Der er i alt 11 nominerede.

På biblioteket i Herning, Hammerum-Gjellerup, Kibæk, Vildbjerg, Sunds eller Aulum, kan man se alle kandidaterne og sætte kryds favoritten. Hvis man er i tvivl om, hvem man skal stemme på, kan man låne bøgerne med hjem, og blive klogere på, hvem kandidaterne er, og hvad de står for.

Børnevalget 2021 kører frem til de voksnes kommunalvalg 16. november.