Bjarne Riis tager sine gamle stjerneryttere med til Herning næste år i forbindelse med Tour de France-starten. Foto: Henrik Ole Jensen

Riis’ cykelhold genforenes i Herning

Der er besøg af nogle af cykelsportens største stjerner, når Bjarne Riis tager sit mandskab fra Team Saxo Bank med hjem til Herning næste år

HERNING I slutningen af 00’erne dominerede Bjarne Riis’ stjernehold, Team Saxo Bank, den internationale cykelscene. Og selvom de største ryttere på holdet havde udenlandske pas, kiggede mange danske cykelfans på dem som landsmænd.

Nu - lidt mere end 10 år senere - genforener Bjarne Riis for første gang sin gamle kerne af stjerner for at fejre den kommende Tour de France-start, »Grand Depart«, i Danmark, og publikum kan opleve dem til et unikt foredrag 11. maj 2022 i MCH Herning Kongrescenter - i Bjarne Riis’ hjemby.

I dette indblik i Team Saxo Banks oplevelser vil humørbomben og vejkaptajnen, tyske Jens Voigt, tempomaskinen og klassikerkongen fra Schweiz, Fabian Cancellara, og de luxembourgske brødre, klatrerne Andy og Frank Schleck sammen med den tidligere holdejer sætte lup på nogle af de mest succesfulde år i holdets historie.

Mellem sig deler rytterne etapesejre og titler i Tour de France og de andre store etapeløb, OL- og VM-titler og sejre i stort set alle de største endagsløb, monumenter og klassikere.

Og alle har de kørt i Tourens gule førertrøje.

Venskaber og fjendskaber
Men aftenen vil først og fremmest handle om alt det, som kameraerne ikke fangede og delte med seerne.

Om venskaber og fjendskaber og de mange sjove, skøre og tankevækkende anekdoter fra holdbussen, træningslejre og løbshoteller.

Fra undervejs i løbene. Fra mandskabets største øjeblikke til de største nedture, kulminerende med de fire rytteres fælles afsked med Bjarne Riis og »danskerholdet«, da de i samlet flok valgte at fortsætte karrieren på et nyt, luxembourgsk mandskab.

Dansk cyklings stemme, Dennis Ritter fra TV 2, vil guide publikum igennem aftenen, hvor billeder og tv-klip bliver suppleret af de fem hovedpersoners røverhistorier og erindringer fra holdets storhedstid.