Storälven leverer jazz på Frilands-museet 4. november. Foto: Pr-foto

Jazz på Frilandsmuseet

HERNING Jazz-oktetten Storälven giver koncert på Frilandsmuseet i Museumsgade torsdag 4. november. Koncerten byder på ny, iørefaldende musik skrevet med udgangspunkt i folkemelodier.

I løbet af sensommeren og efteråret giver Storälven koncerter i flere forskellige byer på Sjælland, Lolland-Falster og Jylland. Koncerterne foregår i parker, på centrale torv og andre steder hvor folket færdes.

Bandet ledsager publikum med blandt andet historier om folkemelodiernes baggrund og forklaringer om musikkens opbygning.

Storälven består af otte, københavnsbaserede jazzmusikere fra Danmark, Sverige, Norge og Tjekkiet. Sammen komponerer og improviserer de frem ny musik med udgangspunkt i folkemelodier fra hinandens hjemlande. Storälven er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, Dansk Musikerforbund, Jazzpuljen og Dansk Kapelmesterforening.