Der er næsten garanti for gys, når Gludsted står bag en masse aktiviteter i forbindelse med halloween. Billedet her er hentet fra 2019, idet arrangementet sidste år naturligvis blev aflyst på grund af den uhyggelige corona. Foto: Privatfoto

Halloween: En uhyggelig landsby

I Gludsted går man all in, når halloween skal markeres, og indbyder alle til festlige og hyggelige gys

GLUDSTED Sidste år gennemførte man det, man i Gludsted har valgt at kalde »Uhyggens Halloween Aften« (UHA). Og i morgen, fredag, vælter børnene igen landsbyen på den mest festlige og skræmmende måde.

Børnegruppen har med hjælp fra et par forældre og på eget initiativ skabt et tilbagevendende og succesfuldt projekt for alle, der kan lide at gå ned ad en af fantasiens kringlede stier og møde eventyrlige monstre og spøgelser. Med sikker hånd sætter de byen på spil, når de for alvor gennemfører »Midtjyllands sjoveste halloween-forskrækkelse«.

Ulækre lækkerier
Titlen på arrangementet er »Uhyggens Halloween Aften«, og det er meningen, at man skal rundt i byen på en slags monster-tour de force.

Her vil man blive mødt af en helt mørklagt landsby i de timer, arrangementet varer, samt finde sjove poster, hvor alt muligt mere eller mindre uhyggeligt kan ske.

- Vi har fået flere af dem, der bor i Gludsted, til at lave poster rundt om i byen, siger Luna Gjerløv i en pressemeddelelse.

Hun er leder af projektet og børnegruppen, som står bag det efterhånden traditionsrige arrangement.

Man kan for eksempel deltage i en grum skattejagt, besøge Heksemutters Hemmelige hule og Gyset i Pilevænget eller smage nogle ulækre lækkerier samt møde de næsten ægte gespenster og uhyrer, som skjuler sig i aftenmørket.

Søg tilflugt i Engleoasen
Igen i år lægger Gludsted Friskole lokaler til en intens og rædselsvækkende forlystelse kaldet »Krypten«, hvor nogle fædre har fået lov til at skabe et særligt stemningsfuldt og vildt uhyggeligt univers.

Hvis man ikke er vild med gys og gru, er der heldigvis også masser af hyggelige oplevelser for alle. Aftenen begynder i Engleoasen (Missionshuset), hvor man i aftenmørket også kan søge tilflugt, hvis det hele er ved at blive lidt for meget.

- Jeg håber, at der kommer mange mennesker og oplever det her. Alle vi frivillige har i hvert fald gjort os umage, fortæller Luna Gjerløv.

Uhyggelighederne i Gludsted finder sted fredag 29. oktober. Det er helt gratis at deltage.