I denne uge sætter Kirkens Korshær fokus på hjemløshed med en digital indsamling samt flere arrangementer, som man kan se på korshærens hjemmeside. Der er blandt andet en gåtur fra Lyngblomsten med kaffe og brød undervejs på onsdag, og fredag er der Fup og Fidus trylleri i herningCentret. Foto: Pressefoto

Hjem for hjemløse

Hele denne uge sætter Kirkens Korshær fokus på hjemløshed med en digital indsamling og arrangementer rundt i hele byen

HERNING Hver dag arbejder Kirkens Korshær for at skabe hjemlige forhold for landets tusindvis af hjemløse på varmestuer, væresteder og i det sociale arbejde.

I denne uge sætter organisationen fokus på hjemløshed i den årlige kampagneuge, Korshærsdagene, og der er brug for flere indsamlere, som hjælper med at samle ind via digitale raslebøsser.

Mange af de mennesker, som kommer hos Kirkens Korshær, er ensomme, kæmper med psykiske problemer eller har et misbrug, som gør deres liv og hverdag svær at håndtere alene. Fælles for dem er, at de mangler et sted at føle sig hjemme, skriver Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

- I Kirkens Korshær er der altid kaffe på kanden og nogle at tale med. Vi er »hjem« - i alle ordets betydninger - for dem, der ikke har andre steder at gå hen, siger Birthe Mygind Thorup, leder af Kirkens Korshær i Herning og Holstebro.

Hos Kirkens Korshær tilbyder de mad og en seng at sove i, men vigtigst af alt: Her bliver man set, lyttet til og accepteret for den, man er. Det indrammer årets indsamling i uge 41 med temaet: »Hjem for hjemløse«.

Digital indsamling
Der kommer ingen og ringer på døren i år. Til gengæld kan man donere hjemme fra sofaen via de digitale indsamlinger, mange opretter og deler i deres netværk.

- For nogle kan det være mere overskueligt at oprette en indsamling og dele i sit netværk, end at hive en søndag ud af kalenderen og stemme dørklokker. Man kan oprette en digital indsamling på fem minutter, så vi håber, at rigtig mange vil gøre det i år, så vi kan give endnu flere et sted at høre til, siger Birthe Mygind Thorup.

Ud over den digitale indsamling, er der over 70 arrangementer over hele landet i løbet af ugen, heriblandt et stort udsalg i de lokale Kirkens Korshær genbrugsbutikker.