Aske Stubkær fra Sunds er leder på Herning-udgaven af Musikstarter. Foto: Tom Laursen

Sunds-musiker søger unge deltagere til musikcamp

Nephew grundlagde Musikstarter i samarbejde med Ungdomsringen, Roskilde Festival fonden og Bikubenfonden - nu kommer det til Herning

HERNING Musikstarter er et samarbejdsprojekt mellem det organiserede ungdoms- og fritidsliv repræsenteret ved Ungdomsringen og den etablerede danske musikbranche repræsenteret ved bandet Nephew og Roskilde festival.

Formålet med Musikstarter er at få flere større børn og unge i Danmark til at opleve glæden i at være sammen omkring musik.

Det kommer i Herning til at foregå i weekenden op til efterårsferien 15.-18. oktober, og det hele kickstartes med en koncert på Fermaten, hvor deltagerne skal høre Rasmus Walter.

I løbet af dagene skal deltagerne skrive deres egen musik fra bunden i forskellige hold - alt fra rock, pop og elektronisk. Det er delt op i en sammenspilslinje og en elektronisk linje.

- Musikstarter Camp Midt/Vest handler om musik, samhørighed og nye kammeratskaber. Det er så hylende fedt, udfordrende, sjovt og udmattende at være på Musikstarter, og det er uden tvivl fire intense dage, deltagerne aldrig glemmer. Det sprudler af liv og glæde - og det bedste er, at vi samtidigt lærer en hel masse om musik, os selv og hinanden, siger campleder Aske Stubkjær, der stammer fra Sunds og er konservatorieuddannet trommeslager, i en pressemeddelelse.

Skaber motivation
Instruktører hjælper deltagerne på vej, og om aftenen vil der være workshops der blandt andet handler om emner som nervøsitet og kommunikationen i et bandrum. Der skal hygges, grines, spilles og arbejdes hårdt for at nå i mål - og det hele kulminerer mandag 18. oktober på Fermaten, hvor deltagerne spiller et brag af en koncert for forældre og andre interesserede.

- Jeg tror virkelig, det er vigtigt at Musikstarter kommer til Herning - for det er med til at skabe motivation og gejst for et musikliv, og vil uden tvivl sætte gang i en bølge af sangskrivere rundt omkring i kommunen. Her kan de samles og være fælles om musikken - og få det kick det er, at være kreative og det at stå på en scene foran et publikum, med sit eget materiale - det er for vild en følelse, fortæller Aske Stubkjær.