»Jeg er Silas« er en rost forestilling om køn og seksualitet som kan give unge og deres voksne gode input til mere samtale - og så er der også noget at grine af undervejs. Foto: Gudmund Thai

Reumertvinder om køn og seksualitet

HERNING Hvordan kan man vide hvem man er, og hvordan finder man ud af det, når samfundets normer strammer?

Det er nogle af de spørgsmål Teatret Hils din mor stiller, når de gæster Team Teatret med forestillingen »Jeg er Silas«.

Den roste forestilling er i byen 13. og 14. oktober og Team Teatret vil rigtigt gerne vise forestillingen for unge fra 12 år og deres forældre, for på scenen møder de Silas, der er begyndt på en ny skole. Hans nye klassekammerater ved bare ikke, at det er det, han hedder, for på papiret står der Signe. Silas’ forældre tror også stadigvæk, at Silas er en pige, hvilket gør det lidt svært at finde tøj til konfirmationen.

»Jeg er Silas« er en coming of age-forestilling om køn, seksualitet, identitet, venskab og familie. Og en fortælling om at stå ved sig selv og turde vise verden, hvem man er inderst inde.

Den Reumert-vindende forestilling er blevet vist rundt i landet, og erfaringen er, at den giver rigtigt meget at tale om.