Hanne Schmidt, Birgit Kirke og Ulla Gerd åbner deres værksteder i weekenden. Foto: Privatfoto

Tre kunstnere viser værksted

Tag på »værksteds-crawl« i weekenden med Spor Kunsten i Herning-området

HERNING Igen i år giver Spor Kunsten mulighed for at træde inden for i en kunstners allerhelligste rum, værkstedet.

Det sker, når 82 professionelle kunstnere i Midtjylland 2.-3. oktober byder publikum inden for i deres private værksteder til et unikt, levende og uformelt møde med kunsten.

Her i Herning er tre kunstnere med i Spor Kunsten i år.

Ulla Gerd og Birgit Kirke fortæller, at de oplever, at Spor Kunsten er vokset i folks bevidsthed her i Herning.

- Vi begynder at høre folk sige: »Spor Kunsten? Nå, ja. Det er det, der foregår første weekend i oktober«. Det er vi godt tilfredse med, fordi vi ved, det tager tid at bygge noget op og få det forankret. Qua vores bestyrelsesarbejde i Spor Kunsten oplever vi det fællesskab og kunstnernetværk, Spor Kunsten kan være med til at skabe i det midtjyske, fortæller Birgit Kirke i en pressemeddelelse.

- Vores erfaring fra tidligere år siger os, at netop værkstedets procesorienterede og skabende rum skaber grobund for at mødes om kunsten på en ny og nysgerrig måde, siger kunstneren Ulla Gerd.

På værkstederne er der plads til alt fra store samtaler om kunstens væsen og væren i verden, til at snuppe en kop friskbrygget værkstedskaffe og kigge på kunst, der er mere eller mindre færdigt eller ufærdigt, perfekt eller uperfekt eller midt i mellem.

Herning Kommune støtter
For tredje år i træk støtter Herning Kommune Spor Kunsten med et beløb til promovering lokalt.

- Vi oplever, at samarbejdet med Herning Kommune er meget imødekommende og positivt. Vi er meget taknemmelige for støtten, som gør det muligt for os at synliggøre arrangementet og nå bredere ud i lokalområdet, siger Birgit Kirke.

- Vi vil gerne være med til at sprede kendskabet til kunstmiljøet i Herning og dermed også være med til at skabe gode forudsætninger for en kommende generation af kunstnere. Det synes, vi Spor Kunsten er et godt redskab til. Det var blandt andet en af grundene til, at vi gik ind i bestyrelsesarbejdet i Spor Kunsten, siger Ulla Gerd.

De tre lokale kunstnere, der er med i Spor Kunsten - og altså har kaffe på kanden i weekenden - er Birgit Kirke, Kildehøj 38 i Gjellerup, Ulla Gerd, Egebakken 13 i Gullestrup og Hanne Schmidt, Ingridsvej 131 i Lind.

82 professionelle kunstnere og kunsthåndværker deltager i år over hele Midtjylland, og man kan se alle deltagerne på sporkunsten.dk.