Lydmor gæster både pladeforretningen Phono og Fermaten på lørdag. Foto: Pr-foto

To koncerter med Lydmor

HERNING På lørdag aften gæster Lydmor Fermaten.

På nippet til at opgive musikdrømmen pakkede den dengang 26-årige Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor i 2016 sin kuffert, og rejste alene til Shanghai. Den personlige rejse og inspirationen i Shanghai dannede fundamentet for den fortælling, der i september 2018 manifesterede sig i gennembrudsalbummet »I told you I’d tell them our story« fra september 2018.

Derfra tog det for alvor fart for den fremadstormende Lydmor, der i 2018-2019 tog på en turné i Asien, Rusland og derefter på en succesfuld tour rundt i hele Europa og UK og afslutter året 2019 med endnu en tour i Asien. I år udkom »Capacity«. Det er på én og samme tid den elektroniske popkunstners mest personlige, komplekse, og konceptuelle album til dato.

Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor har til manges overraskelse flere udgivelser bag sig heraf »A Pile Of Empty Tapes« fra 2012 og »Y« fra 2015.

Disse albums rørte mere på sig i udlandet end herhjemme og skabte en dedikeret fanskare.

Tidligere på dagen 2. oktober - nemlig klokken 12 - kigger Lydmor forbi pladeforretningen Phono i Bredgade for at spille en lille akustisk koncert og signere vinyler inden koncerten på Fermaten.